Tellerstand

Actuele regelgeving

 1. In het veld tellerstand moet u de afgelezen tellerstand in kilometers, mijlen of uren vermelden.
  Bij voertuigen die geen teller hebben (zoals aanhangwagens of mogelijk zeer oude voertuigen) en in andere gevallen waarbij geen kilometerstand is af te lezen, moet u  ‘GT’ (Geen Teller) vermelden.

  Correctie tellerstand in het tellerstandregister

  Heeft u een foutieve tellerstand opgevoerd? Dan moet u deze in het tellerstandregister wijzigen. Het is alleen mogelijk de tellerstand voor APK 2 en de laatste door u opgevoerde tellerstand te wijzigen. Het wijzigen van de tellerstand kunt u doen via de website van de RDW > Tellerstand corrigeren.

  Correctie tellerstand APK-rapport

  Een correctie van de tellerstand op het APK-rapport is alleen mogelijk als u het voertuig opnieuw afmeldt. Moet u  beide corrigeren? Neem dan eerst contact op met ACN Zwolle. Het telefoonnummer is 088 008 74 77. Daarna voert u de volgende acties uit:

  • Corrigeren tellerstand register
  • Afmelden voertuig met juiste tellerstand.

  E-mail service m.b.t. tellerstand

  Maakt u een fout  bij het opvoeren van de tellerstand en leidt dit tot een onlogische tellerstand in het register? Dan stuurt de RDW u een e-mail (als uw e-mailadres bekend is) waarin staat dat u mogelijk een fout heeft gemaakt met het opvoeren van de tellerstand. U kunt dan achteraf nog de door u opgevoerde tellerstand wijzigen.
  Heeft u na de door u opgevoerde tellerstand al een andere tellerstand opgevoerd en deze klopt ook niet?  Dan kunt u een correctieverzoek doen voor de onjuiste tellerstand bij de RDW, unit VRD. Het correctieformulier vindt u op de website van de RDW > Correctieformulier tellerstand.