Afmelden met datacommunicatie-apparatuur

Actuele regelgeving

 1. Laatst gewijzigd: 01-01-2023

  Voorafgaand aan de afgifte van een APK-rapport en nadat de keuring heeft plaatsgevonden, moet het voertuig worden afgemeld, zodat de keuring wordt geregistreerd in het keuringsregister. Dit doet u bij goedgekeurde en afgekeurde voertuigen. 

  In de ‘Gebruikershandleiding’ van de provider kunt u de informatie vinden over hoe u een voertuig afmeldt en hoe u de APK-keuringsgegevens kunt opvragen.
  Geeft het systeem aan dat er geen voertuigsoort (licht of zwaar) kan worden vastgesteld? Dan kunt u het voertuig niet afmelden. In dit geval moet u contact opnemen met
  ACN Zwolle. Het telefoonnummer is 088 008 74 77. Het is mogelijk dat het voertuig moet worden gewogen bij een keuringsstation van de RDW. 

  Geeft het afmeldscherm de melding: ‘afmelden niet toegestaan, keuring door RDW’ dan kunt u het voertuig niet afmelden. De eigenaar/houder moet een afspraak maken voor een keuring bij de RDW. Hiervoor kan de eigenaar/houder contact opnemen met onze klantenservice. Het telefoonnummer is 088 008 74 47.

  Geeft het afmeldscherm de melding: ‘voorgeschreven apparatuur ontbreekt’, dan kunt u het voertuig niet afmelden, omdat er geen goedgekeurde deeltjesteller in het register meetmiddelen RME staat.